Ένα ξεχωριστό κτίριο γραφείων & καταστημάτων

Ένα υποδειγματικό κτίριο με γραφεία & καταστήματα, σχεδιασμένο να φιλοξενήσει τα γραφεία της energon constructions και κατασκευασμένο να αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο κύρος της εταιρείας

Το συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο Κασσανδρείας-Σίβηρης, στη Χαλκιδική και αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα: στο ισόγειο βρίσκονται 2 αυτόνομα καταστήματα, στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία της energon constructions και ένας ακόμα χώρος γραφείων, και το υπόγειο στεγάζει διάφορους αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο αποτελείται από δύο διακριτούς όγκους με μια στεγασμένη μεταλλική γέφυρα να αποτελεί το συνδετικό στοιχείο των 2 αυτών όγκων.

Το κτίριο, σχεδιασμένο για χαμηλό κόστος συντήρησης, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα όχι μόνο ποιοτικής κατασκευής αλλά και μοναδικής αισθητικής. Οι καμπύλες γραμμές, τα υψηλής ποιότητας και αισθητικής μάρμαρα Νέστου που χρησιμοποιήθηκαν, η εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας και γενικά ο μοντέρνος σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών καθιστούν το κτίριο ένα οπτικό ορόσημο της περιοχής.

Η αισθητική διαφοροποίηση και κατασκευαστική υπεροχή του κτιρίου σε σύγκριση με τα κτίρια της ευρύτερης περιοχής δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα και συνδέει οπτικά την ποιοτική κατασκευή με την επιτυχή δραστηριότητα της energon constructions.

Περιλαμβάνει:

 • κεντρικά γραφεία energon constructions
  • 1 γραφείο διεύθυνσης
  • 3 γραφεία
  • αίθουσα συνεδριάσεων
  • μεγάλος ενιαίος χώρος
  • WC
  • κουζίνα
 • 1 χώρος γραφείων
 • 2 αυτόνομα ισόγεια καταστήματα
 • υπόγειο
 • χώρος στάθμευσης
 • προϋπολογισμός 1.000.000€
 • κατηγορία κατασκευής Γραφεία & Καταστήματα
 • έκταση οικοπέδου/έκταση κατασκευής 773 μ2 / 1.114 μ2
 • έτος κατασκευής 2009
 • τοποθεσία Κασσανδρεία
 • όνομα πελάτη energon constructions
 • αρχιτεκτονική μελέτη energon constructions - Μουσούρη Μαρία
 • υπηρεσίες Μελέτη, Επίβλεψη, Υλοποίηση

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά Κατασκευής

Βασικό κριτήριο της κατασκευής ήτανε η δραστική μείωση του κόστους συντήρησης του κτιρίου χωρίς ωστόσο, να θυσιάζεται η σύγχρονη αισθητική του. Εφαρμόστηκαν κατασκευαστικές τεχνικές που αντέχουν στη φθορά του χρόνου και επιλέχθηκαν υλικά διαχρονικά και ανθεκτικά που αντί να φθείρονται, γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, μεταμορφώνονται και αποκτούν μια ιδιαίτερη πατίνα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι μάρμαρα Νέστου, δίχρωμα τουβλάκια που δημιουργούν μια επιθυμητή αντίθεση με το μάρμαρο, γρανίτη, γυαλί και αλουμίνιο.

Χαμηλά Έξοδα Συντήρησης
Καθώς το χαμηλό κόστος συντήρησης αποτέλεσε σημαντική κατασκευαστική ανάγκη, χρησιμοποιήσαμε εξαιρετικά ανθεκτικά οικοδομικά υλικά όπως μάρμαρο, ανοξείδωτο αλουμίνιο και γυαλί, υλικά, δηλαδή που απαιτούν το ελάχιστο κόστος συντήρησης.
Ενεργειακά αποδοτικό
Το υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα, η άριστη μόνωση, τα χοντρά παράθυρα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, οι ειδικές υγρομονώσεις και τα προηγμένα συστήματα θέρμανσης και ψύξης αποτελούν μερικούς από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας στο κτίριο.
ΚΝΧ Τεχνολογία
Στα γραφεία της energon constructions έχει εγκατασταθεί τεχνολογία αυτοματισμού KNX, ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης που ελέγχει όλα τα συστήματα φωτισμού, θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού κλπ, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον όχι μόνο υψηλης άνεσης και μεγάλης αξιοπιστίας αλλά και οικονομικότερης λειτουργίας λόγω χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Σχεδιαστική Προσέγγιση

Βασικά κριτήρια του σχεδιασμού αποτέλεσαν η δημιουργία ενός εμβληματικού κτιρίου που θα αντικατοπτρίζει το κύρος και την επιτυχημένη δραστηριότητα της energon constructions, η υψηλή ποιότητα του εργασιακού χώρου καθώς και η ανάγκη δημιουργίας αυτόνομων χώρων προς πώληση ή ενοικίαση. Το ζήτημα της εταιρικής ταυτότητας και της εξωστρέφειας τοσο μέσα από τον σχεδιασμό όσο και από την ίδια την κατασκευή, τέθηκε εξαρχής και καθόρισε όχι μόνο το σχέδιο αλλά και την επιλογή των υλικών και κατασκευαστικών τεχνικών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει καμπύλες γραμμές που δίνουν στο κτίριο ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσελκύουν τον ενδιαφερόμενο. Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, μεγάλα παράθυρα και τζαμαρίες, προσδίδουν στο κτίριο την επιθυμητή εξωστρέφεια, δημιουργούν μια αλληλεπίδραση με τους περαστικούς και μια σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, παρέχουν άπλετο φως και αερισμό στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο κυκλικός εξωτερικός χώρος λειτουργεί ώς μια ανοιχτή αγκαλιά που προσκαλεί τον επισκέπτη και τον οδηγεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Δεσπόζουσα θέση κατέχει η διακοσίων ετών ελιά, χαρακτηριστική της περιοχής και σύμβολο ευημερίας, δυναμισμού και διαχρονικής αξίας.

Προκλήσεις & Λύσεις

Ο δρόμος όπου βρίσκεται το κτίριο είναι ανισόπεδος με αποτέλεσμα η κλίση να είναι διαφορετική στους 2 όγκους του κτιρίου. Το χαρακτηριστικό αυτό έκανε την πρόσβαση στους υπόγειους χώρους δύσκολη και απότομη. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στο υπόγειο πρέπει να κατεβαίνουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι πεζοί, δημιουργήσαμε 2 ξεχωριστές ράμπες με τέτοια κλίση που επιτρέπουν την απρόσκοπτη είσοδο όλων στο υπόγειο.

Η σχεδιαστική και κατασκευαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, δημιούργησε ένα κτίριο σύγχρονο, αντισυμβατικό με ιδιαίτερο ύφος και μοντέρνο στυλ. Ένα κτίριο που μαγνητίζει το βλέμμα και προκαλεί το ενδιαφέρον των περαστικών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν αρχική εκτίμηση

μενού