Μια πέτρινη μονοκατοικία σε στυλ Τοσκάνης

Ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι, με εκπληκτική θέα στο δάσος, σχεδιασμένο για χαμηλό κόστος συντήρησης

Η πέτρινη μονοκατοικία βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό, στο Κασσανδρινό, Χαλκιδικής. Ο σχεδιασμός της κατοικίας είναι απλός και μοιάζει με τα πέτρινα σπίτια της Τοσκάνης. Αυτό το ξεχωριστό σπίτι, χτισμένο σε ένα λόφο, περιβάλλεται από πράσινο και έχει εκπληκτική θέα στο όμορφο πευκοδάσος.

Είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου με την τοπική φυσική πέτρα της Αφύτου, δίνοντας στο σπίτι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει να συνυπάρχει αρμονικά με το περιβάλλον. Σχεδιασμένο για μια 4μελής οικογένεια, το σπίτι ισορροπεί τέλεια τη ζωή στην ύπαιθρο με την άνεση.

Αυτό το όμορφο πετρόχτιστο σπίτι έχει γίνει το ιδανικό μέρος διακοπών για την 4μελή οικογένεια, προσφέροντάς τους ανέμελες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στη φύση.

Περιλαμβάνει:

 • 3 δωμάτια (κρεβατοκάμαρα, παιδικό, ξενώνας)
 • 2 μπάνια
 • Κουζίνα
 • Σαλόνι & Τραπεζαρία
 • Αποθήκη
 • Μπαλκόνι
 • Barbeque
 • Κήπος
 • προϋπολογισμός 140.000€
 • κατηγορία κατασκευής Εξοχική κατοικία
 • έκταση οικοπέδου/έκταση κατασκευής 4,025 μ2 / 152 μ2
 • έτος κατασκευής 2009
 • τοποθεσία Κασσανδρινό, Χαλκιδική
 • όνομα πελάτη 4μελής οικογένεια
 • αρχιτεκτονική μελέτη energon constructions
 • υπηρεσίες Μελέτη, Επίβλεψη, Υλοποίηση

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά Κατασκευής

Όλο το σπίτι, εξωτερικά και εσωτερικά, είναι χτισμένο με κομψά λαξευμένες πέτρες από την περιοχή, Άφυτο Χαλκιδικής. Επιλέξαμε να προμηθευτούμε ένα μεγάλο κομμάτι πέτρας με σκοπό να αφήσουμε τους επιδέξιους τεχνίτες μας να λαξεύσουν την πέτρα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξάγουν μεγάλα και μικρά όμορφα κομμάτια πέτρας, που βαζοντάς τα μαζί, δημιούργησαν μια σταθερή και ανθεκτική κατασκευή. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε λευκό τσιμέντο και κεραμικά πλακάκια cotto σε διάφορες διαστάσεις, φινιρίσματα και υφές.

Χαμηλά Έξοδα Συντήρησης
Αυτό το πέτρινο σπίτι, δεν απαιτεί εκτεταμένη ή δαπανηρή συντήρηση, καθώς η πέτρα είναι απίστευτα ανθεκτική σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Ενεργειακά αποδοτικό
Η μονωτική ικανότητα της πέτρας ως οικοδομικού υλικού είναι πολύ υψηλή και έτσι διατηρεί το σπίτι δροσερό κατά τη διάρκεια του καυτού ελληνικού καλοκαιριού και ζεστό τον κρύο χειμώνα. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.
Προηγμένη υγρομόνωση
Στην οροφή εφαρμόστηκε ειδική υγρομόνωση, κάνοντας έτσι ολόκληρη την πέτρινη μονοκατοικία ανθεκτική σε νερό και μούχλα.
Βιωσιμότητα
Δεδομένου ότι η πέτρα είναι ένα φυσικό δομικό υλικό και καθώς όλο το σπίτι είναι χτισμένο με πέτρα, το γεγονός αυτό και μόνο κάνει το σπίτι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον.

Σχεδιαστική Προσέγγιση

Λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία και τις απαιτήσεις του πελάτη μας, δημιουργήσαμε ένα σχέδιο που είναι απλό αλλά δυναμικό, παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο. Οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στην κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού που όχι μόνο θα εναρμονίζεται ιδανικά με το περιβάλλον και θα αξιοποιεί στο έπακρο την εκπληκτική θέα στο δάσος, αλλά θα είναι λειτουργικό και θα αποτελεί την τέλεια απόδραση για χαλαρωτικές, ξέγνοιαστες διακοπές στη φύση.

Ο σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη θέα με ολόκληρο το σαλόνι και το κυρίως υπνοδωμάτιο να είναι προσανατολισμένα προς το δάσος. Η κουζίνα διαχωρίζεται από το σαλόνι με μια πέτρινη καμάρα, ένα όμορφο χαρακτηριστικό που κάνει το εσωτερικό του σπιτιού πιο εκλεπτυσμένο και ενδιαφέρον, καθώς, ταυτόχρονα, ο ενιαίος χώρος δημιουργεί μια πιο απλή και χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για ένα εξοχικό σπίτι. Το υπνοδωμάτιο για τους φιλοξενούμενους βρίσκεται από την άλλη πλευρά της κρεβατοκάμαρας και του παιδικού δωματίου, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα όλων.

Προκλήσεις & Λύσεις

Η κατασκευή ενός πέτρινου σπιτιού απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες. Αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα για εμάς στην energon constructions, καθώς έχουμε έμπειρους τεχνίτες που μπορούν να λαξεύσουν και να χειριστούν την πέτρα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην κατασκευή αυτού του συγκεκριμένου πέτρινου σπιτιού ήταν η πρόσβαση στον χώρο. Ο υποτυπώδης δρόμος που οδηγούσε στην τοποθεσία του σπιτιού, σε έναν λόφο στην ύπαιθρο, ήταν αρκετά βραχώδης και άνισος. Επιπλέον, στο σημείο δεν υπήρχαν διαθέσιμα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της έλλειψης υποδομής βελτιώσαμε τις οδικές συνθήκες στρώνοντας το δρόμο με χαλίκι 3Α και άλλα δομικά υλικά. Επιπλέον, κάναμε επιπρόσθετες κατασκευαστικές εργασίες για να φέρουμε αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και ηλεκτρικά καλώδια μέχρι την τοποθεσία του σπιτιού. Καταφέραμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα πριν αρχίσουμε να κατασκευάζουμε το σπίτι, με αποτέλεσμα να μην χάσουμε πολύτιμο χρόνο.

Όλο το εξοχικό σπίτι είναι χτισμένο με πέτρα Αφύτου, μια πανέμορφη ανθεκτική πέτρα υψηλής ποιότητας που όχι μόνο δημιουργεί γερές κατασκευές αλλά δίνει ένα μοναδικό, κομψό και διαχρονικό χαρακτηριστικό στο σπίτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν αρχική εκτίμηση

μενού